Za sproščen sprehod s psom je potreben povodec

Vsakdo, ki ima doma večjega ali manjšega psa, dobro ve, da ga je potrebno vsak dvakrat na dan odpeljati ven, da se razgiba in da opravi svoje pasje potrebe. Pes je žival, ki poleg odlične nege potrebuje tudi dolge sprehode ter veliko prostega časa lastnika. Če je pes sam zaprt v stanovanju je namreč izredno nesrečen.

Vsakdo, ki si želi imeti psa, se mora zavedati, da je to žival, ki ji bomo morali posvetiti vsaj 2 uri na dan. Psa bomo morali peljati v pasjo šolo, kjer se bo naučil socializacije, voziti ga bomo morali na veterinarske preglede in ga vsako leto cepiti proti steklini in še bi lahko naštevali. Za vsakodnevne sprehode pa bomo tako morali kupiti primeren povodec za psa.

Povodci za pse so ključen del opreme vsakega pasjega lastnika. Ne glede na to kako ubogljiv je vaš pes – tudi če gre za policijskega, ki uboga bolj kot vaš otrok, so zakoni taki, da v večini primerov mora biti pes privezan na povodcu.

Kakšen povodec za psa potrebujemo

Pri nakupovanju povodca, se pri kupcu pojavi večna dilema, ali je bolj kupiti fiksen povodec, ali je bolj imeti raztegljiv povodec, ki daje psu med sprehodom več svobode. Strokovnjaki pravijo, da je zagotovo boljši fiksni povodec, ki je dol največ dva metra.

Povodec, ki se raztegne je namreč primeren le za lokacije, kot so mestni parki, kjer se pes lahko malce bolj razgiba, a ga ne smemo izpustiti. Za učenje in za hojo po mestu, pa je najboljši fiksen povodec. Za psa.

Flexi povodec za pse je za uporabnika bolj prijazen

Če se bomo odločili za flexi povodec, bo naš pes med sprehodom lahko natančno pogledal tudi širšo okolico in bo lahko brez težav povohal vse lokale. Vendar pa lahko negativno vpliva na učenje hoje ob nogi, saj je s tem povodcem pes prost, da se samostojno sprehaja in je tako manj ubogljiv.

Po drugi strani pa je malce več prostosti, ki daje psu občutek svobode idealna možnost za vse pse, ki so čez dan zaprti v stanovanju.

Kako psa naučiti na povodec?

Lahko bi vam zadevo opisal, a svetujem vam, da si ogledate video kjer Bea odlično pojasni kako psa navaditi na povodec in to, da ne vleče.