Mafini recept | Najboljši klasični mafini
Mafini – izredno popularna in enostavna slaščica, ki jo lahko pripravite zelo hitro. Osnovnemu receptu lahko dodajate sestavine in naredite veliko različnih verzij mafinov (sadni, čokoladni, mafini z glazuro…)
Vsebina
Prikaži kazalo
Sestavine (za 12 mafinov):
- 250g moke
- 150g sladkorja (lahko tudi manj)
- 200g čokolade ali sadja (recimo borovnice)
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 2 jajic
- 6 jedilnih žlic olja
- 2dl mleka
- kanček limoninega soku
Postopek priprave mafinov
- Vzemite dve posodi in ločite rumenjake od beljakov. Iz bejakov stepite sneg
- V posodo z rumenjaki dodajte sladkor, vanilijev sladkor in limonin sok ter gladko zmešajte. Na koncu masi prilijte olje.
- Gladki masi rumenjakov dodajte moko in pecilni prašek.
- Suhi masi prilijte mleko in mešajte toliko časa, da bo masa gladka. Masi nato dodajte stepen sneg in čokolado (oz. sadje). Pomembno: maso umešajte z roko in ne z aparatom.
- Tako, masa za mafine je končana. Vlijte jo v pekač za mafine ali silikonske posodice – nekje 3/4 do robu. Nadev naj ne sega do robu, saj mafini ob pečenju narastejo.
- Mafine pecite 20-25 minut na 170 stopinjah Celzija. Mafini so pečeni takrat, ko vanje zabodete nož in na njem ni sledu mase.
Dodatne možnosti:
Za čokoladne mafine: dodajte 2 žlici kakava v prahu in zmanjšajte količino moke na 230 g.
Za limonine mafine: dodajte nastrgano lupino ene limone in 1 žlico limoninega soka več.
V mafine lahko vmešate tudi 100 g sesekljanih orehov ali lešnikov.
Uživajte v vaših sveže pečenih mafinih!