kako odpreti PayPal račun

Kako odpreti PayPal račun?

PayPal je eden izmed najbolj razširjenih spletnih plačilnih sistemov na svetu, ki uporabnikom omogoča varno izvajanje finančnih transakcij preko interneta. Ustanovljen leta 1998, se je PayPal hitro uveljavil kot zanesljiv in enostaven način za pošiljanje in prejemanje denarja na spletu. Njegova popularnost izhaja iz njegove uporabniške prijaznosti, hitrosti transakcij in visoke stopnje varnosti, ki jo nudi svojim uporabnikom.

V današnjem digitalnem svetu, kjer se vedno več poslovanja seli na splet, ima PayPal račun ključno vlogo. Omogoča uporabnikom, da enostavno nakupujejo na spletu, plačujejo račune, prejemajo plačila za storitve ali izdelke ter izvajajo mednarodna plačila. Posebej je cenjen zaradi svoje vsestranskosti, saj je sprejet pri milijonih trgovcev po vsem svetu in ponuja možnost transakcij v različnih valutah.

paypal osebni in poslovni račun

Kaj je PayPal

PayPal deluje kot digitalna denarnica, ki uporabnikom omogoča shranjevanje, pošiljanje in prejemanje denarja. Po registraciji in povezavi z bančnim računom ali kreditno kartico lahko uporabniki z nekaj kliki opravijo plačila ali prejmejo denar. PayPal račun deluje kot posrednik med uporabnikom in njegovim bančnim računom ali karticami, kar povečuje varnost, saj podatki o plačilnih sredstvih niso neposredno izpostavljeni pri vsaki transakciji.

Kako deluje PayPal

Ko uporabnik opravi plačilo preko PayPala, sistem prevzame denar bodisi iz predhodno napolnjene PayPal bilance, bodisi neposredno s povezanega bančnega računa ali kreditne kartice. Prejemnik plačila prejme sredstva na svoj PayPal račun, od koder jih lahko prenese na svoj bančni račun ali jih uporabi za nadaljnja spletna plačila.

Koliko stane PayPal?

PayPal za osebno rabo je brezplačen, če se transakcije izvajajo znotraj EFA območja kjer ni potrebna pretvorba valut. Čeprav je uporaba PayPala brezplačna, ta za svoje storitve običajno zaračunava določene provizije, ki se razlikujejo glede na vrsto transakcije. Za domače transakcije so provizije običajno nižje, medtem ko so za mednarodna plačila in pretvorbe valut lahko višje. PayPal prav tako zagotavlja brezplačen prenos sredstev na domače bančne račune, medtem ko za nekatere druge storitve, kot je takojšnji prenos sredstev, zaračunava majhno pristojbino. Pomembno je, da se uporabniki seznanijo s cenikom PayPal storitev, da bi se izognili nepričakovanim stroškom pri uporabi sistema za svoje finančne transakcije.

Dva tipa računov

PayPal ponuja dve glavni vrsti računov: osebni račun (Personal) in poslovni račun (Business). Vsak od teh računov je zasnovan tako, da ustreza različnim potrebam in zahtevam uporabnikov. Spodaj so opisane ključne razlike med tema dvema vrstama računov:

 

Osebni račun (Personal)

 1. Namen: Osebni računi PayPal so namenjeni posameznikom za osebno uporabo, kot je nakupovanje na spletu, pošiljanje denarja prijateljem ali družini, ali prejemanje denarja za manjše osebne transakcije.
 2. Funkcije: Uporabniki lahko s tem računom pošiljajo in prejemajo denar, opravljajo spletne nakupe in upravljajo osebna plačila.
 3. Stroški: Običajno ni dodatnih stroškov za odprtje in vzdrževanje osebnega računa. PayPal lahko zaračuna provizije za nekatere transakcije, kot so mednarodna plačila ali pretvorbe valut.
 4. Omejitve: Osebni računi imajo določene omejitve pri količini transakcij in ne omogočajo dostopa do naprednih poslovnih orodij ali funkcij.

Poslovni račun (Business)

 1. Namen: Poslovni računi so zasnovani za podjetnike, spletne trgovce in organizacije, ki potrebujejo naprednejše funkcije za upravljanje

svojih poslovnih transakcij. Ti računi so idealni za sprejemanje plačil od strank, upravljanje spletnih prodaj ali izvajanje drugih poslovnih aktivnosti.

 1. Funkcije: Poleg vseh funkcij osebnega računa poslovni računi PayPal omogočajo dostop do dodatnih orodij, kot so ustvarjanje in pošiljanje računov, dostop do PayPalovih tržnih rešitev, sprejemanje plačil s kreditnimi in debetnimi karticami na spletni strani in uporaba PayPal kot plačilnega procesorja za spletne trgovine.
 2. Stroški: Čeprav je odprtje poslovnega računa brezplačno, PayPal zaračunava določene provizije za poslovne transakcije. Te provizije so običajno povezane s prodajo izdelkov ali storitev in so odvisne od količine in vrste transakcij.
 3. Dodatne možnosti: Poslovni računi omogočajo več prilagoditev, kot je dodajanje logotipa podjetja na račun, dostop do podatkov o kupcih in napredna analitika. Prav tako ponujajo možnost dodajanja več uporabnikov z različnimi dostopi in dovoljenji, kar je idealno za večje organizacije.
 4. Potrebna dokumentacija: Za odprtje poslovnega računa so običajno potrebni dodatni dokumenti, kot so podatki o podjetju, davčna številka in druge pravne informacije, kar pomaga zagotoviti pravilnost in varnost poslovnega poslovanja.

Izbira med osebnim in poslovnim računom PayPal je odvisna od vaših specifičnih potreb. Za posameznike, ki potrebujejo preprost način za pošiljanje in prejemanje denarja ali spletno nakupovanje, je osebni račun idealna izbira. Nasprotno pa poslovni račun ponuja obsežnejše funkcije, ki so prilagojene potrebam podjetij in spletnih trgovcev, ki zahtevajo bolj kompleksne finančne storitve.

Kako odpreti osebni PayPal račun

 1. Pojdite na PayPal spletno stran ali prenesite aplikacijo
  • Obiščite spletno stran PayPal ali prenesite PayPal aplikacijo iz App Store (za iOS naprave) ali Google Play Store (za Android naprave).
 2. Izbira tipa računa
  • Na domači strani kliknite na možnost “Sign Up” (registracija) in izberite “Personal account” (osebni račun).
 3. Vpis osebnih podatkov
  • Vnesite svoje osebne podatke, kot so ime, priimek, e-poštni naslov in geslo. Pomembno je, da uporabite veljaven e-poštni naslov, saj boste preko njega potrjevali svoj račun in upravljali s svojimi transakcijami.
 1. Potrditev e-poštnega naslova
  • Po registraciji boste prejeli e-pošto od PayPala za potrditev vašega e-poštnega naslova. Kliknite na povezavo v e-pošti, da dokončate postopek verifikacije.
 2. Povezava z bančnim računom ali kreditno kartico
  • Za aktivno uporabo PayPal računa boste morali povezati svoj bančni račun ali kreditno oziroma debetno kartico. To storite tako, da v svojem PayPal računu izberete možnost “Poveži bančni račun” ali “Poveži kreditno kartico” in sledite navodilom za vnos bančnih podatkov.
 1. Verifikacija bančnega računa ali kreditne kartice
  • PayPal bo izvedel majhno testno transakcijo ali zahteval vnos posebne kode za potrditev vašega bančnega računa ali kreditne kartice. To je pomemben korak za zagotavljanje varnosti vaših finančnih sredstev. Brez skrbi, ne bodo vam ukradli denarja, samo potrdili, da je račun pravilno povezan. Po opravljeni testni transakciji boste dobili denar nazaj.
 2. Nastavitev varnostnih vprašanj
  • Za dodatno varnost vašega računa boste morda morali nastaviti varnostna vprašanja. Ta vprašanja bodo uporabljena v primeru, da boste morali obnoviti dostop do vašega računa (recimo v primeru pozabljenega gesla).
 3. Dokončanje registracije
  • Po zaključku vseh zgornjih korakov bo vaš PayPal račun aktiven in pripravljen za uporabo. Preko njega boste lahko varno pošiljali in prejemali denar, opravljali spletne nakupe ter upravljali s svojimi finančnimi transakcijami.

V primeru težav si oglejte spodnji video vodič od prvega koraka, do konca registracije:

Kako odpreti poslovni PayPal račun (PayPal Business)

Odprtje PayPal poslovnega računa je zelo podobna. Sledite korakom in kmalu boste imeli odprt svoj poslovni račun.

 1. Obisk PayPal spletne strani ali prenos aplikacije
  • Obiščite spletno stran PayPal ali prenesite PayPal aplikacijo iz App Store (za iOS naprave) ali Google Play Store (za Android naprave).
 2. Izbira tipa računa
  • Na domači strani kliknite na možnost “Sign Up” (registracija) in izberite “Business” (poslovni račun).
 3. Vpis podatkov o podjetju
  • Vnesite podatke o vašem podjetju, vključno z imenom podjetja, naslovom, telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Prav tako boste morali navesti informacije o vrsti podjetja in njegovih dejavnostih.
 4. Vpis osebnih podatkov
  • Kot lastnik podjetja boste morali vnesti svoje osebne podatke, vključno z imenom, priimkom in naslovom, za dokončanje procesa verifikacije.
 5. Potrditev e-poštnega naslova
  • Podobno kot pri osebnem računu, boste prejeli e-pošto za potrditev e-poštnega naslova, ki ste ga navedli ob registraciji.
 6. Povezava z bančnim računom ali kreditno kartico
  • Povežite svoj poslovni bančni račun ali kreditno kartico z vašim PayPal računom, da omogočite finančne transakcije.
 7. Dopolnitev dodatnih podatkov in dokumentacije
  • Glede na zakonske zahteve in PayPalove politike boste morda morali dopolniti dodatne informacije ali posredovati dodatno dokumentacijo o vašem podjetju.
 8. Verifikacija računa
  • PayPal bo morda zahteval dodatne korake za verifikacijo vašega poslovnega računa, vključno s potrditvijo bančnega računa in preverjanjem podatkov o podjetju.

Ko zaključite te korake, bo vaš poslovni PayPal račun pripravljen za uporabo. Ta vrsta računa vam omogoča dostop do naprednejših orodij in funkcij, ki so prilagojene potrebam podjetij, kot so izdajanje računov, sprejemanje plačil s kreditnimi in debetnimi karticami ter upravljanje večjega obsega transakcij.