Masažna pištola sprošča in regenerira mišice

Šport in rekreacija sta bistven del življenja marsikaterega posameznika. Vsakdo, ki se redno ukvarja s športom, še zlasti profesionalni športniki, dobro ve, da je po intenzivnem treningu potrebna kvalitetna regeneracija, ki poskrbi, da se telo sprosti in obnovi.

Po športni aktivnosti ali po treningu je tako dobro upoštevati nasvete strokovnjakov, ki poudarjajo, kako pomembna je hidracija telesa, zdrava prehrana, počitek in spanje ter tudi dobra masaža. Če si po intenzivnemu treningu radi privoščite kvalitetno masažo, a ne utegnete vedno obiskati profesionalnega maserja, vam lahko optimalno masažo mišic omogoči tudi masažna pištola, ki je postala izredno priljubljena med športniki. Več o masažnih pištolah tudi tukaj https://www.rtvslo.si/oglasno-sporocilo-sport/kako-v-10-min-pravilno-zmasirati-celo-telo-z-masaznimi-pistolami-wookvibe/581356

Kaj je masažna pištola?

Masažna pištola je izdelek, s katerim lahko oseba cilja na katero koli področje mišic. Masažne pištole postajajo vse bolj priljubljene in vam lahko pomagajo pri splošnih bolečinah v mišicah. Ljudje jih po treningu pogosto uporabljajo za okrevanje.

Na izbiro imate več različnih masažnih pištol med katerimi lahko izbirate. Pri odločitvi bodo morda želeli upoštevati različne dejavnike, kot so zasnova masažne pištole, raven hrupa in prenosljivost.

Kako deluje masažna pištola?

Masažne pištole uporabljajo udarno terapijo, ki je podobna vibracijski terapiji. Nihajo naprej in nazaj, s pritiskom na napeto mišično tkivo. Pri tem lahko sprostijo kopičenje tekočine in napetosti s tega območja. Raziskave kažejo, da ima lahko oseba z vibracijsko terapijo korist, če pokaže mišično občutljivost med okrevanjem po vadbi.

Masažna pištola se običajno uporabi po treningu, ker lahko pomaga odstraniti kopičenje mlečne kisline iz mišice, ki je običajno vzrok za bolečino v mišicah. Kot kažejo rezultati ene izmed študij, lahko vibracijska terapija pomaga preprečevati zakasnitev mišične bolečine.

Kakšne koristi za zdravje prinaša

Naštejemo lahko kar nekaj prednosti, ki jih prinaša masažna pištola. Med najbolj poznanimi je sprostitev mišic in tkiv začasno lajšanje napetosti preprečevanje povečanje krvnega pretoka in cirkulacije povečanje prilagodljivosti in atletske uspešnosti. Tisti, ki redno vadijo, zlasti tisti, bodo morda imeli koristi od pogoste uporabe masažne pištole.

Vibracijska terapija pomaga pri moči in gibljivosti pri ljudeh z boleznijo perifernih arterij. Poleg tega lahko vibracijska terapija koristi tudi odraslim s cerebralno paralizo. Drugi zdravstveni pogoji, za katere so lahko koristne masažne pištole, vključujejo: vnetje mehkih tkiv brazgotina fibromialgija išias osteoartritis.

Vsestranska uporaba

Pištole za masiranje so lahko koristne tudi za osebe z duševnim zdravjem ali s spanjem, saj lahko sprostitev mišic pomaga pri obvladovanju stresa v telesu. Nacionalni inštitut za duševno zdravje priporoča izvajanje vaj za sprostitev  mišic za boj proti stresu, ki je vse pogostejši neaktiven dejavnik, ki znatno vpliva na počutje človeka.

Similar Posts