mafini recept

Mafini recept | Najboljši klasični mafini

Mafini – izredno popularna in enostavna slaščica, ki jo lahko pripravite zelo hitro. Osnovnemu receptu lahko dodajate sestavine in naredite veliko različnih verzij mafinov (sadni, čokoladni, mafini z glazuro…)

Sestavine (za 12 mafinov):

  • 250g moke
  • 150g sladkorja (lahko tudi manj)
  • 200g čokolade ali sadja (recimo borovnice)
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 2 jajic
  • 6 jedilnih žlic olja
  • 2dl mleka
  • kanček limoninega soku
mafini recept

Postopek priprave mafinov

Vzemite dve posodi in ločite rumenjake od beljakov. Iz bejakov stepite sneg

V posodo z rumenjaki dodajte sladkor, vanilijev sladkor in limonin sok ter gladko zmešajte. Na koncu masi prilijte olje.

Gladki masi rumenjakov dodajte moko in pecilni prašek.

Suhi masi prilijte mleko in mešajte toliko časa, da bo masa gladka. Masi nato dodajte stepen sneg in čokolado (oz. sadje). Pomembno: maso umešajte z roko in ne z aparatom.

Tako, masa za mafine je končana. Vlijte jo v pekač za mafine ali silikonske posodice – nekje 3/4 do robu. Nadev naj ne sega do robu, saj mafini ob pečenju narastejo.

Mafine pecite 20-25 minut na 170 stopinjah Celzija. Mafini so pečeni takrat, ko vanje zabodete nož in na njem ni sledu mase.